Gratinerad nyårshummer
2 halvkiloshumrar 1 hg champinjoner1 skvätt konjakTill gratängsåsen behövs 2 msk smör, 1 msk vetemjöl, 3 dl vispgrädde, 2 äggulor, 0,5 dl riven parmesanost, salt och peppar.
Skär champinjonerna i samma storlek och koka ihop dem med konjaken tills all vätska är borta. Tillsätt hummerköttet och låt det hela ånga ihop ett par minuter under lock.
Smält smöret och rör ihop med mjölet till gratängsås. Späd med grädde under omrörning och koka 4—5 minuter. Ta kastrullen från plattan och rör i äggulorna en i taget. Tillsätt osten och kryddor.
Slå lite av såsen i botten på hummerskalen, lägg i hummerblandningen och täck med resten av såsen och lite mer riven osten. Gratinera ca 10 minuter i 250 grader.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!