Gratinerade lammkotletter

(4 port)8û12 dubbla lammkotletter eller skivor av rygg0,5 tsk nymald svartpeppar, 1 tsk saltmargarin/oljaTill gratinering: 0,5 dl riven parmesanost, 0,5 dl ströbröd, 1 dl hackad persilja, 1 msk torkad basilika, 2 vitlöksklyftor, 2 msk olivolja (olja).

Mat & dryck1998-11-26 16:14
Skär små snitt i kanten på kotletterna.
Peppra och bryn dem på båda sidor i en stekpanna i margarin ev blandat med olja.
Salta och lägg kotletterna på ett ugnssäkert fat.
Hacka persiljan i matberedare. Tillsätt ost, ströbröd, basilika och skalade vitlöksklyftor. Häll i oljan och kör till en smulig massa. Eller blanda för hand.
Fördela smulorna på kotletterna.
Stek dem mitt i ugnen vid 225 grader ca 10 min. Bjud med råstekt eller kokt potatis och en tomatsallad där tomater skivats lite tjockare och överströtts med tunt skivad rödlök.
Dressa dem med lite olivolja (olja) och några stänk vinäger, t ex balsamvinäger.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!