Gratinerade tomater

(4 port)4 mogna tomater150 g lagrad ost1 ägg2-3 msk färsk hackad timjan eller dragon1 krm nymald pepparmix1 krm örtsalt

Mat & dryck2000-08-03 00:01
Skölj, torka av tomaterna och dela dem i ”midjan”. Gröp ur kärnorna. Ställ tomaterna i smord ugnsfast form. Blanda riven ost med vispat ägg, örter och kryddor. Fördela massan i tomaterna. Gratinera mitt i ugnen vid 250 grader 10-15 min. Variera ostsort. Tag t ex en grönmögelost eller fårost. Variera även de färska örterna t ex basilika, körvel eller persilja. -¦q>Blanda ev ostmassan med rostade pinjenötter eller hasselnötter. Tomaterna kan serveras som liten förrätt tillsammans med tunna skivor rökt skinka eller kalkon. Till den rökta skinkan passar det speciellt bra med grönmögelost i fyllningen.
Tjocka skivor tomater är läckra att både steka och grilla. Grillas de, pensla med lite smaksatt olja. Krydda med örtsalt.
Lägg tjocka skivor tomater (rums/solvarma) på assiett och bjud som förrätt dressade med en vinägrett som smaksatts med senap och hackad dill. Eller uteslut dressingen och smula över fårost eller inlagd feta som smaksatts på olika sätt. Servera med ett vitt brytbröd till.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!