Gravad lax med räkröra
(6-8 port)drygt 1 kg lax (gärna mellanbit), tänk på att frysa laxen 2 dygn om färsk lax köps 0,5 dl salt (använd inte mineralsalt)0,5 dl socker2 tsk grovstött vitpeppar, ev 1 tsk grovstött hel koriander ev 1 tsk grovstött rosépeppar2 knippor dill
Servera med räkröra till: Tina ca 400 g frysta räkor med skal. Skala dem. Smaksätt 2 dl kesella med 1 krm citronpeppar, 1 tsk citronsaft, 1 msk flytande honung, 0,5 msk stark/söt senap, 2 msk hackad dill (fryst), 2 msk hackad gräslök(fryst) och ev 1 msk konjak. Klipp räkorna ev i mindre bitar och blanda ner i såsen. Låt såsen stå kallt ett tag innan servering. Toppa räkröran med en klick röd storkornskaviar.
Tips! Stänk över 0,5 dl gin mellan filéerna efter det att saltblandningen gnidits in. Eller ringla över 0,5 dl flytande honung.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!