4 portioner, tidsåtgång: 1 timme.
Ingredienser:
1 kg delikatesspotatis
600 g kycklinglårfilé
3 röda lökar
400 g körsbärstomater
4 vitlöksklyftor
2 dl kalamataoliver
2 dl crème fraiche
200 g fetaost
150 g blandad sallad
Salt och peppar
Smör och olivolja till stekning
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Koka upp saltat vatten i en kastrull. Tvätta potatisen och dela på hälften. Låt koka ca 10 minuter. Häll av vattnet.
Skär lökarna i tunna klyftor. Skär vitlöksklyftorna i mindre bitar. Dela tomaterna på hälften.
Ringla olivolja i en långpanna. Lägg i lök, vitlök, tomat och kycklinglårfiléer. Salta och peppra rejält. Tillsätt potatisen och oliverna blanda runt. Hyvla över smör/ringla över extra olivolja. Låt baka ca 20-30 min eller tills alltsammans fått fin färg och kycklingen är genomtillagad.
Mixa samman crème fraiche och fetaost. Smaka av med salt och peppar.
Blanda ner sallad i långpannan. Servera tillsammans med fetaostkrämen.