Grekiska köttbullar

500 g blandfärs (blandfärs innehåller i regel 70 procent nötfärs och 30 procent fläskfärs eller 50û50) 1 dl tomatjuice eller vatten 3 skivor vitt formbröd 1 tsk salt, 1 krm malen svartpeppar 1 tsk smulad oregano, 1 gul lök 1û2 vitlöksklyftor 1 dl persilja, hackad 1 ägg Citronsås: 4 dl köttbuljong (vatten + tärning), saft av 0,5û1 citron, 1,5 msk potatismjöl, 1 äggula, 0,5 dl hackad persilja.

Mat & dryck1998-11-30 13:36
Kantskär brödet och smula ner det i tomatjuice eller vatten. Låt svälla ca 5 min.
Arbeta samman färs med salt, peppar och oregano. Blanda ner juiceblandningen, skalad och finhackad lök, pressad vitlök, persilja och ägg. Arbeta färsen smidig.
Forma ganska stora köttbullar.
Stek dem fint bruna runt om i margarin i stekpanna. Sänk värmen och efterstek under lock ca 5 min.
Till såsen kokas buljongen upp med citronsaft. Rör ut potatismjölet i lite vatten. Red av buljongen.
Låt bara koka upp och ta sedan från plattan. Vispa ner äggulan. Rör ner persiljan.
Bjud köttbullarna med sås, kokt ris och en sallad på skivade tomater, skivad gul lök, svarta oliver och strimlad sallat.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!