Grilalde kycklingschnitzlar med citronhonungsås

En lätt rätt som passar utmärkt med lite lättfräst bladspenat och ett gott bröd. 4 portioner.

citrus ulrika ekblom

citrus ulrika ekblom

Foto: Fotograf saknas!

Mat & dryck2013-02-19 11:38

Grillade kycklingschnitzlar med
citronhonungsås

1 kg kycklingfiléer
Flingsalt och grovt mald svartpeppar

Citron-honungssås
1 schalottenlök, finhackad
2 msk smör
1 dl pressad citronsaft, ca 2 stora citroner
3 dl kycklingbuljong
2 msk honung

1. Börja med såsen. Fräs löken i smöret utan att det tar färg. Häll i citronsaft, buljong och honung i en vid kastrull utan lock och låt det koka ner till hälften. Smaka av med salt. Håll varmt.
2. Skär kycklingfiléerna tunt på längden. Banka ut dem med näven om de är för tjocka.
Grilla cirka tre minuter på var sida i en het grillpanna. Salta och peppra väl. Grilla även några citronskivor som dekoration.
3. Lägg upp i panna eller form och slå den varma såsen över.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!