GRILLAD BIFFSTEK MED ÖLSMAK
4 personer4 skivor utskuren biff på vardera minst 150 gTill marinaden:1 dl chilisås1 dl mörkt öl1 vitlöksklyfta1 tsk farinsocker1 tsk worcestershiresås1 msk soja1 kryddmått svartpepparTill servering:4 tomater4 kokade bakpotatisar med skalet kvar1. Blanda samman marinaden, gärna i god tid. Den blir godast om den får stå och mogna ett dygn i kylskåp. Tättslutande lock är en nödvändighet om man inte vill att allt i kylen ska smaka vitlök. 2. Putsa bort eventuella stora bitar synligt fett från köttet. Banka skivorna lätt och pensla med marinad. Låt köttet dra en halvtimme i marinaden innan det läggs över glöden.3. Grilla köttet cirka 2-3 minuter på vardera sidan. Grilla även tomathalvor och förkokade bakpotatisar delade på längden. Såväl tomater som potatis penslas med samma marinad som köttet före grillningen. Serveras med en blandad grönsallad lätt smaksatt med citronessensolja
2. Putsa bort eventuella stora bitar synligt fett från köttet. Banka skivorna lätt och pensla med marinad. Låt köttet dra en halvtimme i marinaden innan det läggs över glöden.
3. Grilla köttet cirka 2-3 minuter på vardera sidan. Grilla även tomathalvor och förkokade bakpotatisar delade på längden. Såväl tomater som potatis penslas med samma marinad som köttet före grillningen. Serveras med en blandad grönsallad lätt smaksatt med citronessensolja
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!