Grillad frukt med dadelbalsamvinäger

Frukter och bär, både svenska och exotiska, kan läggas på grillen och bjudas med riktigt kyld, vispad grädde. 
Foto: Dan Strandqvist

Frukter och bär, både svenska och exotiska, kan läggas på grillen och bjudas med riktigt kyld, vispad grädde. Foto: Dan Strandqvist

Foto: Dan Strandqvist

Mat & dryck2012-06-28 09:26

Kan göras på alla typer av grillar

För 4 personer
1 honungsmelon
1 färsk ananas
1 liter färska, fasta jordgubbar
1 msk dadelbalsamvinäger (eller annan frukt- eller bärvinäger)
1 msk strösocker

Att äta till:
vispad, kyld grädde

1. Skär melon och ananas i ungefär 2 centimeter tjocka skivor. Skär bort det hårda skalet på båda frukterna. Skär även bort den hårda mittbiten från ananasskivorna samt peta bort kärnhuset mitt i melonen. Jordgubbarna grillas med fästet.
2. Grilla melon och ananas ungefär 2 minuter per sida. Jordgubbarna grillas sammanlagt ett par minuter men måste rullas runt några gånger för att inte bli övergrillade och mosiga.
3. Lägg upp frukten på tallrikar. För att få kontrastverkan med sockret är mörka tallrikar att föredra. Ringla över dadelbalsamvinägern och strö över socker. Serveras med en klick riktigt kall, vispad grädde.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!