GRILLAD KYCKLING MED KOKOS OCH LIME

4 personer600 g kycklingfiléTill marinaden:1 tsk söt indonesisk soja1 kryddmått röd tabasco1 dl kokosmjölk (finns på burk)3 tsk farinsocker4 msk pressad limesaft1 tsk saltTill servering:risblandad grönsallad, gärna med inslag av ananas, mango, färsk koriander och cashewnöttercitronessensolja till salladen

Mat & dryck2002-06-06 10:47
1. Blanda samman marinaden. Slå en tredjedel av marinaden i en skål och spara till serveringen. Pensla kycklingfiléerna flödigt med resten av blandningen och låt köttet dra en timme i kylen före grillning.
2. Blanda samman en grönsallad. Olika blad, tomat och gurka är grund, men fortsätt gärna med bitar av ananas och mango, färsk koriander och cashewnötter. Ringla över citronessensolja som fungerar som fräsch dressing.
3. Grilla kycklingfiléerna på inte alltför helt grill (flytta upp gallret om det går) och pensla det lite då och då med den sparade marinaden. Beräkna grilltiden till cirka 5 minuter på vardera sidan. Det är viktigt att kycklingköttet är helt genomgrillat innan det serveras med sallad och ris.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!