Grillad lax med getostgratinerade tomater

1 st laxsida ­ storlek beroende på antal gäster, beräkna 175­-200 g per personolivolja till penslingsalt svartpepparGetostgratinerade tomater(8 pers) 4 stora tomater50 g getost 50 g riven, lagrad ost1 1/2­-2 dl kesella gourmet2 msk grädde1 tsk torkad dragon el 1 msk färsk, finhackad1/2 tsk salt1 krm svartpeppar

Mat & dryck2005-05-18 17:49
Värm upp grillen. Har du en grill utan lock pensla grillgallret med lite olja så lossnar hela sidan lätt. Har du en grill med lock kan du servera laxen direkt från grillen och då slipper du olja gallret eftersom den kan ligga kvar i sitt skinn. Lägg laxsidan med skinnet nedåt på gallret. Pensla olja på laxen och salta och peppra ordentligt. Grilla cirka 20 minuter.
Kolla att den är genomgrillad genom att sticka en gaffel i laxen. Ha gärna en sprayflaska med vatten tillgängligt. Olja brinner snabbt vid grillning.

Dela tomaterna i halvor och gröp ur. Skär bort eventuell kant på getosten. Mosa osten med gaffel och blanda med riven ost, kesella, grädde, dragon, salt och peppar.
Lägg tomathalvorna i en bakpappersklädd ugnsform och fyll dem med ostblandningen. Gratinera i 225 grader i 15-­20 minuter.
Servera laxen med tomaterna, kokt potatis och citron. Gärna knäckebröd och Västerbottenost till.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!