Grillad lax med getostgratinerade tomater
1 st laxsida storlek beroende på antal gäster, beräkna 175-200 g per personolivolja till penslingsalt svartpepparGetostgratinerade tomater(8 pers) 4 stora tomater50 g getost 50 g riven, lagrad ost1 1/2-2 dl kesella gourmet2 msk grädde1 tsk torkad dragon el 1 msk färsk, finhackad1/2 tsk salt1 krm svartpeppar
Kolla att den är genomgrillad genom att sticka en gaffel i laxen. Ha gärna en sprayflaska med vatten tillgängligt. Olja brinner snabbt vid grillning.
Dela tomaterna i halvor och gröp ur. Skär bort eventuell kant på getosten. Mosa osten med gaffel och blanda med riven ost, kesella, grädde, dragon, salt och peppar.
Lägg tomathalvorna i en bakpappersklädd ugnsform och fyll dem med ostblandningen. Gratinera i 225 grader i 15-20 minuter.
Servera laxen med tomaterna, kokt potatis och citron. Gärna knäckebröd och Västerbottenost till.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!