Grillad laxsida

(4 port)1 benfri laxsida med skinnet kvar, ca 800 gAtt pensla med:50 g smör/olja0,5 msk soja0,5 msk flytande honung1 msk mangoketchupMangosalsa:1 mango1 ogen- eller galiamelon1 dl fint strimlad färsk rödlök1 msk urkärnad och fint hackad röd chili1 msk citronsaftsalt

Mat & dryck2001-07-12 00:01
Snitta laxskinnet på ett par ställen. Blanda samman penslingssåsen. Pensla laxen. Gör salsan. Dela mangon på längden genom att skära på var sida om kärnan. Skär loss fruktköttet från skalet och skär det i små tärningar. Dela melonen, kärna ur och gröp ur fruktköttet. Skär det i små tärningar. Blanda mango- och melonkött med övriga ingredienser. Ställ kallt. Grilla laxen med skinnsidan ner tills den börjar ljusna på ovansidan och köttet känns fast, ca 20-30 min. Skär upp laxen i portionsbitar. Servera med fruktsalsan och couscous blandad med grönsaker eller nykokt färskpotatis som då den kokats färdigt skakas varsamt om med lite smält smör och blandas med klippt dill och gräslök.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!