Grillad marulk med hummersås
600 g marulksfilé1 msk olivolja1 tsk salt1 tsk grovmald svartpepparTill såsen:2 dl grädde1 dl torrt, vitt vin1 dl vatten1 msk koncentrerad hummerfondsalt och vitpeppar2 msk maizena + 4 msk vatten till redning
Koka upp grädde, torrt vitt vin och vatten. Smaksätt med koncentrerad hummerfond på flaska. Sjud såsen ett par minuter. Red av med 2 msk maizena som blandats med dubbla mängden vatten. Såsen ska bli simmig, inte tjock. Sjud den avredda såsen ytterligare 34 minuter och smaka sedan av med salt och vitpeppar.
Lägg marulksmedaljongerna på grillen. Beräkna grilltiden till 45 minuter per sida.
Den stekta fisken serveras med hummersåsen och färskpotatis som först kokats och därefter smörstekts tillsammans med finhackad lök.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!