Grillad och honungsmarinerad fläskfilé med rosmarin

2 fläskfiléer, ca 700 g styck1 dl olivolja½ dl flytande honung1/4 dl balsamvinäger2 rivna vitlöksklyftor1/2 dl hackad färsk rosmarin½ dl hackad färsk timjanflingsalt och nymald svartpepparTill garnering:1 dl hyvlad parmesanost3 msk rostade pinjekärnorfärska örter av valrfi sort

Mat & dryck2009-05-12 12:45
Perfekt buffémat som kan förberedas dagen före.

Sätt ugnen på 125 grader. Putsa filéerna från hinnor. Grilla eller bryn dem hastigt runtom så de får vacker färg. Salta och peppra. Lägg köttet i en form och låt gå klart i ugnen till en innertemperatur av 67 grader. Tag ut köttet och låt det vila inlindat i folie.

När det kallnat kan du lägga in det i kylen över natten. Vispa ihop olja, honung, balsamvinäger, vitlök och örter. Krydda med en rejäl nypa flingsalt och mycket peppar. Förvara marinaden i en burk med lock i kylen. Nästa dag skivar du köttet mycket tunt, gärna lite snett för större skivor och lägger omlott på två stora fat.

Strö över salt och peppar mellan skivorna. Vispa upp marinaden och skeda över den. Lägg plast över faten och ställ in i kylen minst en timme. Vid servering strör du på parmesanost, pinjekärnor och örter.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!