Grillade fläskkotletter med äppel- och fänkålsragu

(4 portioner)4 fläskkotletter, helst ekologiska1 msk smör eller olivolja1 fänkålsstånd1 klyftad rödlök2 klyftade fasta äpplen5 strimlade torkade aprikoser, alt 2 msk russin4 kokta och skalade potatisar i klyftor2 dl stark köttbuljong2 msk soja2 tsk torkad timjansalt och nymalen svartpeppar efter smak

Mat & dryck2005-09-15 09:40
En smal och smakrik rätt som kan "redas av" med ett par matskedar crème fraiche för den som önskar. Ekologiska kotletter är värt varenda öre med tanke på vilken fin smak de har. Du kan givetvis steka kotletterna i stället för grilla. Ragun passar till all sorts fläskkött.
Förbered en grill eller använd grillpanna. Sätt ugnen på 200 grader. Dela fänkålsståndet och skär bort rotstocken. Strimla fänkålen tvärs över. Hetta upp matfettet i en stekpanna och bryn fänkål, rödlöksklyftor och äppelklyftor hastigt. Tillsätt aprikoser och den kokta potatisen. Häll på buljongen, sojan och timjan och låt det småkoka 3-4 minuter. Grilla kotletterna snabbt på båda sidor och låt de gå klart 3-4 minuter i ugnen. Salta och peppra generöst. Skär ett snitt och kontrollera att de är genomstekta. För lång tillagning ger torra och trista kotletter. Servera med ragun.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!