Grillade lammkotletter med lime- och honungsås

(4 port)Kotletter eller skivor av bog eller rygg är lättgrillade detaljer.8 dubbla lammkotletter eller skivor av bog eller ryggsaltMarinad: 0,5 dl olja, 0,5 dl soja, 1 tsk smulad mynta, 0,5 tsk grovmald svartpepparLime- och honungssås: 2 dl creme fraiche, 2 limerivet skal och saft, 2 msk flytande honung, några droppar tabasco, salt

Mat & dryck2000-07-13 00:01
Blanda samman marinaden i tjock plastpåse. Lägg ner kotletterna och låt marinera på kallt ställe i 1-2 timmar. Blanda till såsen. Tvätta limen väl i ljummet vatten och riv skalet fint på rivjärn. Blanda ner limeskal och honung i creme fraichen och vispa den med elvisp så att den blir tjock. Smaka av med limesaft, tabasco och salt. Ta upp köttet och snitta kanten på några ställen. Grilla skivorna 2-3 min per sida. Salta och strö på lite extra mynta. Servera med sås och grillade färskpotatisar uppträdda på spett. Skrubba och koka den. Låt ånga av. Trä upp potatisen på spett. Pensla med olja och krydda med salt, citron- eller vitlökspeppar och någon örtkrydda t ex franska örter eller örtagårdskrydda. Grilla till fin färg runt om.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!