1 kg lammrack på ben
500 g färsk potatis
3 st färska vitlökar hela
1 paket färsk sparris
Salt
Peppar
Olivolja
1. Ta ut och putsa lammracken, och gnid in i salt, peppar och oliv olja, och sätt igång grillen.
2. Sätt ugnen på 160 grader och lägg in den tvättade färsk potatisen och den delade vitlöken. Salta och peppra och ringla olivolja över. Är klar efter ca 40 minuten beroende på storleken på potatisen.
3. När det har gått 30 minuter på potatisen, lägg på lammracken på grillen och grilla på lagom värme med ben sidan neråt. Grilla upp till 55 i inner temperatur, och låt sedan vila under folie upp till 58 på inner temperatur.
4. Under tiden som köttet vilar så grillar du den färska skalade sparrisen på grillen tills den är klar.
5. Skär upp köttet mellan benen och lägg upp på ett stort fat tillsammans med tillbehören.
Enkel sommarsalsa
1 röd paprika
1 gul paprika
1 orange paprika
2 bifftomater
1 hel solovitlök
1 knippe koriander
Salt
Peppar
Olivolja
Salsan kan göras dagen innan för att få bästa resultat.
1. Skär de olika paprikorna i små tärningar. Filea ur tomaterna och skär i lika stora tärningar.
2. Pressa ner en hel solovitlök och hacka ner koriandern.
3. Smaka av med salt och peppar och tillsätt olivoljan.