Grillat spjäll

(4 port)Ca 1 kg tjocka revbensspjällGrillolja:2 msk soja1 msk olja1 msk fint hackad syltad ingefära1 tsk ingefärslag1 tsk sambal oelek

Mat & dryck2001-07-12 00:01
Börja med att koka spjället i mustig köttbuljong (vatten + tärning) som täcker köttet i ca 1 timme eller tills det släpper från en stekgaffel som man sticker ner i ribborna. Dela spjället i ribbor. Blanda samman grilloljan och pensla ribborna. Grilla ribborna 6-8 min per sida. Servera med tomatkesella: blanda samman 2 dl kesella med 2 skalade och pressade vitlöksklyftor, 5-6 inlagda soltorkade tomater klippta i bitar, 1 tsk av tomatoljan, ev 1 urkärnad, fint hackad röd chilifrukt, örtsalt, nymald svartpeppar. Ytterligare tillbehör är bakpotatis som bakas nästan färdiga i ugnen. Låt dem svalna och skär i 1,5 cm tjocka skivor. Pensla med olja och strö över lite salt, gärna havssalt och nymald svartpeppar. Grilla till fin färg på båda sidor. En skål med olika sallatsorter med lite citronsaft över kan serveras till.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!