Grillspett med ananas

(4 port)500 g benfri karré1 liten gul lök 1 vitlöksklyfta1,5 msk soja tsk farinsockerfinrivet skal av en halv citron 1 tsk paprikapulver 1 krm cayennepeppar1 krm citronpeppar 1 tsk gurkmeja1 burk ananas i bitar, ca 225 gr. salt och nymalen svartpepparSataysås:1,75 dl kokosmjölk2 msk jordnötssmör1 pressad vitlöksklyfta2 tsk soja1 tsk farinsocker

Mat & dryck2001-07-12 00:01
Ta ett grillspett och trä upp kött varvat med ananas. Tänk på att alltid skära köttet i jämnstora bitar. Blötlägg träspetten i varmt vatten ca 1 timme innan så blir de inte brända.
Skär köttet i jämnstora bitar. Skala gul lök och vitlök. Hacka fint. Blanda lök med soja, farinsocker, citronskal, kryddor och ett par bitar ananas som "krossas" med gaffel. Blanda ner köttbitarna och vänd om så att de helt täcks av kryddröran. Låt ligga ca 30 min. Gör såsen under tiden. Vispa samman kokosmjölk med jordnötssmör och tillsätt sedan övriga ingredienser. Ta upp köttbitarna och trä upp på spetten varvat med resten av ananasbitarna. Salta och peppra. Grilla spetten ca 10 min tills de är gyllenbruna och genomgrillade. Servera med nudlar, sataysås och grillade grönsaker.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!