Grön cappuccino som drink

(6 port)

Mat & dryck2000-08-24 00:01
Skala och kärna ur två färska gurkor (behövs totalt tre st, ca 900 g). Mixa gurkköttet eller kör i matberedare tills det är finfördelat. Skölj och skär den tredje gurkan i stavar och spara.
Häll på 5 dl kall grönsaksbuljong (fond eller tärning) i matberedaren med gurkan tillsammans med 1 burk matlagningsyoghurt, 1/2 knippa dill, tio korianderblad, tio persiljekvistar, fyra myntablad, 2 tsk lime- eller citronsaft, salt och nymald
vitpeppar. Kör till en fluffig soppa. Smaka av. Häll upp i glas.
Värm och vispa 2 dl lättmjölk skummig i en kastrull. Fördela skummet i glasen. Garnera med gurkstavar och ev en limeklyfta.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!