Grön potatissallad

(4 port)En potatissallad med inslag av grönkål passar till julbordets skinka, spjäll och köttbullar. 8-10 kokta, kalla potatisar 0,5 l färsk grönkål1 liten rödlök, 1 dl svarta kärnfria oliver Dressing: 1 tsk osötad senap, 1 pressad vitlöksklyfta, 1 msk vitvinsvinäger, 2 msk olja, 2 msk vatten, 1 krm salt, 1 krm nymald svartpeppar Garnering: hackad persilja, ev rostade solrosfrön

Mat & dryck2001-12-20 00:01
Skala potatisen och skär den i skivor. Skölj och hacka grönkålen fint. Skala och skär löken i tunna skivor. Blanda potatis, grönkål, lök och oliver i en skål. Mixa samman dressingen och häll den över. Låt salladen stå övertäckt minst 1 timme innan servering. Potatisen hinner då dra åt sig av dressingen. Garnera vid servering med hackad persilja och ev rostade solrosfrön.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!