Grönsaker med dill och citron

1/2 rotselleri2 blad grön spetskål4 knippmorötter4 sugarsnaps4 pärllökar, Ø 3 cm1/2 fänkål1/2 purjolök2 1/2 dl musselbuljong4 små shiitakesvampar1 tsk ekologiskt osaltat smör1 msk finhackad schalottenlök1 msk olivoljaca 1/2 tsk finrivet citronskal av kravcitron1/2 msk pressad citronsaft av kravcitron1-2 msk hackad dill4 små dillkvistarhavssalt och nymald svartpeppar

Mat & dryck2005-02-23 20:52
Skala och skiva rotsellerin tunt, 1 mm. Skär ut till 4 rektanglar 3,5 cm x 10 cm. Skär bort den grova bladnerven på spetskålsbladen. Skär bladen i 4 rektanglar, 3,5 x 10 cm. Tvätta och borsta morötterna, skär blasten till 1 cm. Blanchera selleri, spetskål, morot och sugarsnaps mjuka i saltat vatten, ta upp och kyl snabbt i isvatten och låt sedan rinna av. Skala pärllöken. Skär fänkålen i 4 klyftor, 6 cm långa. Skär
purjolöken i 4 skivor, 2 cm långa. Koka pärllök, fänkål och purjolök mjuka i musselbuljong, ta upp och kyl snabbt. Stek shiitakesvampen hastigt i smör, salta och peppra.
Vänd alla grönsakerna i musselbuljongen, finhackad schalottenlök, olivolja, citronskal, citronsaft, salt och peppar.
Placera rotsellerin i botten av 4 rektangulära formar 3,5 x 10 cm formarna, strö över dill. Lägg på spetskålen och fördela sedan resten av grönsakerna ovanpå. Plasta varje form, ställ kallt till servering.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!