Grönsaker med romersk sås

(4 pers) 4 morötter4 palsternackorSås: Lite olivolja1 msk honung1 msk vinäger ev färsk hackad persilja 1 msk libbsticka (går att byta ut mot selleriblad men ger aningen annan smak) 1/2 msk peppar1 kryddmått kanel1/2 msk mynta2 nypor havssalt

Mat & dryck2002-10-17 00:01
Skala och gör stänger av grönsakerna. Koka i lättsaltat vatten. Lägg först i palsternackorna och låt koka cirka 5 minuter, lägg därefter i morätterna och låt allt koka tillsammans ytterligare 5 minuter. De ska vara lite al dente, ha tuggmotstånd. Häll av vattnet och lägg dem i skål. Gör såsen: sätt en kastrull på låg värme på spisen. Täck bottnen på en kastrull med olivolja och rör ner kryddorna samt eventuellt hackad persilja. Fräs under ett par minuter. Häll i honung och vinäger, och rör tills det blir en jämn sås. Häll såsen över grönsakerna eller servera såsen separat att doppa grönsakerna i.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!