Grönsakspaj
(4-5 port)Pajdeg: 3 dl vetemjöl, 75 g margarin, 0,75 dl kesella, 2 krm äppelcidervinägerFyllning: det gröna från purjolökar ca 1 l strimlad, 2,5 dl vatten + 1 hönsbuljongtärning, cirka 300 g squash, 1 röd paprika, 7-8 st soltorkade inlagda tomater, 2 dl fetaost i tärningar, 4 ägg, 4 dl vätska (2 dl av förvällningsspadet + 2 dl matlagningsgrädde), 1 krm citronpeppar, 1 krm paprikapulver, 2 krm örtagårdskrydda eller liknande, 3 dl riven lagrad ost
Låt stå kallt cirka 40 minuter. Eller ställ den cirka 20 minuter i frys. Förgrädda skalet i 225 grader cirka 10 minuter. Fyll skalet först med purjolök, sedan squash, paprika, tomater och feta. Strö över riven ost. Vispa samman ägg med spad, grädde och kryddor. Häll äggstanningen över innehållet. Grädda i nedre delen av ugnen vid 225 grader cirka 25 minuter. Stick i äggstanningen med en provnål eller dyl, den ska ha stannat. Används porslinsform så grädda cirka 5 minuter till.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!