Grönsakspanna med bulgur

(2 port)1 morot1 squash0,5 purjolök, 0,5 rödlök100 g frysta sockerärterflytande margarin/olja1 tsk örtsalt, 1 krm citronpeppar, 1 krm socker1,5 dl bulgur + 3 dl grönsaksbuljong (vatten + tärning eller fond på flaska)8-10 kärnfria svarta oliver3-4 soltorkade inlagda tomater0,5 dl riven västerbottenostklippt persilja Skala moroten och skär den i tunna sneda skivor. Skölj squashen och skiva den tunt och dela skivorna diagonalt. Snitta, skölj och strimla purjolöken. Skala och skiva rödlöken tunt. Fräs alla grönsaker (tillsätt sockerärterna otinade) i flytande margarin/olja ca 5 min. Krydda med örtsalt, peppar och socker. Koka upp buljongen och häll i bulgur och låt koka under lock ca 12 min. Vänd ner det kokta grynen i grönsakerna. Tillsätt oliver, klippta tomater, riven ost och klippt persilja. Servera med en grönsallad på blandade sallatssorter. Räkcouscous(4 port)Blanda couscous med räkor och grönsaker. 1 kg frysta/tinade räkor med skal4 dl couscous + 4 dl hönsbuljong (vatten+ tärning eller fond på flaska)flytande margarin/olja1 vitlöksklyfta, 1 liten gul lök 1 gul och 1 röd paprika2 avokador, citronsaft0,5 tsk örtsalt, 1 krm citronpeppar2 dl creme fraiche med franska örterSkala de tinade räkorna. Ställ dem kallt. Koka upp buljong och rör ner couscousgrynen. Ta av plattan och låt stå med lock på ca 5 min. Skala och hacka vit- och gul lök. Skölj, halvera och kärna ur paprikan. Skär den i strimlor. Halvera och ta bort kärnan i avokadon. Tärna fruktköttet. Droppa över lite citronsaft. Fräs lök och paprika i lite flytande margarin/olja. Låt sedan räkorna få fräsa med en kort stund. Krydda med örtsalt och peppar. Blanda ner hälften av creme fraichen. Koka upp. Blanda ner avokadon och couscous. Vänd om. Hetta upp. Servera med resten av creme fraichen samt blandad grönsallat och några lime- eller citronklyftor. Fruktig couscous(4 port)Lök, grönt och frukt får samsas i denna rätt med couscous. 2 schalottenlökar eller 1 gul lök1 liten squash1 gul paprikaflytande margarin/olja1 msk citronsaft, 0,5 msk flytande honung0,5 tsk malen koriander, 1 krm malen kanel150 g vindruvor gärna röda1 burk ananasskivor (med 4 skivor) (spar lite av ananasspadet)4 dl couscous + 4 dl hönsbuljong (vatten + tärning eller fond på flaska) Till garnering: rostad flagad mandel Skala och hacka löken. Skölj squash och paprika. Halvera och kärna ur paprikan. Skär squash och paprika i tärningar. Fräs lök, squash och paprika i flytande margarin/olja några minuter. Krydda med citronsaft, honung, koriander och kanel. Skölj och kärna ur druvorna. Skär ananasskivorna i bitar. Koka upp buljong och rör ner couscousgrynen. Ta från plattan och låt stå med lock på ca 5 min. Blanda ner grönsaker, frukt och lite av ananasspadet i couscousen. Dekorera med rostad flagad mandel. Servera som ensamrätt med bröd.

Mat & dryck2002-01-24 00:01
Skala moroten och skär den i tunna sneda skivor. Skölj squashen och skiva den tunt och dela skivorna diagonalt. Snitta, skölj och strimla purjolöken. Skala och skiva rödlöken tunt. Fräs alla grönsaker (tillsätt sockerärterna otinade) i flytande margarin/olja ca 5 min. Krydda med örtsalt, peppar och socker. Koka upp buljongen och häll i bulgur och låt koka under lock ca 12 min. Vänd ner det kokta grynen i grönsakerna. Tillsätt oliver, klippta tomater, riven ost och klippt persilja. Servera med en grönsallad på blandade sallatssorter.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!