Grönsaksplättar med apelsinyoghurt

(8û10 st) 2 dl grovt rivna morötter 2 dl grovt rivna palsternackor 1 dl finstrimlad purjolök (ta det gröna) 2 dl grovt riven potatis 2 ägg örtsalt, nymald svartpeppar, 1 krm mald koriander Sås: 3 dl matlagningsyoghurt, rivet skal av en halv, väl tvättad, apelsin, 1 krm mald koriander, 1 tsk koncentrerad apelsinjuice, 1 tsk flytandehonung.

Mat & dryck1999-01-20 11:23
Blanda samman såsen och ställ kallt. Skala och grovriv rotfrukter och potatis. Snitta, skölj och strimla det gröna på purjon. Blanda rivet med
uppvispade ägg. Blanda om väl och krydda.
Smält lite fett i en stekpanna. Klicka ut smeten till plättar och stek på medelvärme 2û3 min per sida.
Bjud dem nystekta med apelsinyoghurt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!