Grönsaksplättar med grekisk gurksallad

(3-4 port)Krydda plättsmeten med mejram eller oregano, de är nära släktingar.2 grovt rivna morötter2 grovt rivna palsternackor0,5 finstrimlad purjolök2 grovt rivna potatisar3 äggörtsalt, citronpeppar0,5-1 msk fint hackad mejram eller oregano

Mat & dryck2000-04-13 00:01
Blanda grönsaker och potatis med uppvispade ägg. Krydda med örtsalt, peppar och mejram eller oregano. Blanda väl. Hetta upp en stekpanna, gärna belagd med lite fett. Klicka ut smeten till plättar och stek dem på medelvärme 2-3 min per
sida. Häll dem varma. Servera med gurksallad: Riv grovt 1 färsk gurka. Blanda den med 4 dl matlagningsyoghurt. Smaka av med 2-4 pressade vitlöksklyftor, salt och nymald peppar. Ät rätten som grönrätt eller servera med rökt skinka.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!