Grönsaksris med hetta

(4 port)2,5 dl ris2,5 msk olivolja1 finhackad gul lök1 tsk garam masala (finns i butikens kryddhylla men kan uteslutas)2 krm malen ingefära0,5 tsk gurkmejaev 1-2 finhackade grönachilifrukter5 dl hett vatten2 grönsaksbuljongtärningar2 dl hackad persilja2 lagerblad2 dl frysta ärter100 g squash2 tomater

Mat & dryck1998-11-26 00:00
Hetta upp oljan i en kastrull och fräs löken i oljan tillsammans med garam masala, ingefära, gurkmeja och chilifrukter.
Tillsätt riset och låt fräsa med en stund. Häll på vatten och blanda ner buljongtärningar, persilja och lagerblad.
Låt koka på svag värme 10 min.
Tillsätt ärter, squash och tomater skurna i bitar. Låt riset koka ytterligare 10 min.
Bjud nylagat med kall gräddfil och sallat.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!