Grönsakssoppa med ostbullar

(4 pers )4 potatisar1 stor morot1 röd eller gul lök1 palsternacka2 stjälkar bladselleri eller en bit rotselleri3 vitlöksklyftorolivolja1 liter vatten1 grönsaksbuljongtärning1/2 msk vinägerpersiljafransk senappressad citron1 ägg per person

Mat & dryck2001-04-05 00:01
Värm en tjockbottnad kastrull och häll i en skvätt olivolja. Skiva ner grönsakerna i kastrullen. Pressa i vitlöken. Låt fräsa tills aromerna känns. Häll på vattnet. Tillsätt en buljongtärning eller motsvarande flytande och vinägern. Låt grönsakerna koka mjuka. Knäck ner var sitt ägg.
@3a text:Rör inte om mer. Koka tills äggvitan koagulerar. Tryck sönder den lite mot kastrullkanten. Strö över persiljan vid serveringen. Jättegott med lite fransk senap eller citronsaft som rörs ut i den egna portionen. Servera gärna med ostbullar (se nedan).

Ostbullar
Gör en vanlig bulldeg, men ta bara en matsked socker i den. Jäs och kavla ut, strö på riven ost och lite oregano.
Gör bullar som du brukar. Låt jäsa och grädda som vanligt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!