Gryta med spjäll
(4 port)Ca 1 kg tjocka revbensspjäll3 msk soja1 gul lök2 vitlöksklyftor1 msk salt2 krm malen vitpepparev 1 påse saffran1,5 tsk smulad timjan1 zucchini100 g frysta gröna bönor1 burk kokta kikärter
Lägg lergrytan i blöt ca 15 min.
Skär spjället i ribbor.
Lägg ner det i en kraftig plastpåse. Häll över sojan. Används saffran så stöt det och blanda
ner i påsen. Skaka påsen så att det blir soja och ev saffran på alla köttbitar.
Skala och hacka gul lök och vitlök.
Lägg kött och lök i den genomblötta lergrytan. Strö över salt, peppar och timjan.
Lägg lock på grytan. Ställ in den i kall ugn. Sätt ugnen på 175 grader och låt grytan stå
i ugnen ca 1 timme.
Skölj och skär zucchini i halvmånar och häll av spadet från kikärterna. Efter en timme lägg ner grönsakerna och kikärterna bland köttet i lergrytan.
Lägg på locket och ställ in i ugnen ytterligare 30 min.
Ta ut grytan och garnera med tomatklyftor.
Bjud med kokt ris eller potatis.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!