4 portioner. Ett halvkilo blandad fisk till fisksoppa, vitt fiskkött plus lax. Skär 1 morot, 1 gul lök och 1 stor potatis i tärningsstora bitar. Fräs dem i rikligt med olivolja i en traktörpanna. Pressa i en vitlök, häll i en påse saffran och dofta över en nypa parikapulver och en knivsudd eller två chilipulver. Häll på 1 liter buljong när grönsakerna mjuknat. Lägg i den vita fisken, som du skurit i lagom stora bitar, häll i 1 dl vitt vin och låt koka 3–4 minuter. Lägg sedan i ett par nävar laxbitar och koka ytterligare ca 3–4 minuter. Smaksätt med salt, några varv på vitpepparkvarnen och klipp ner persilja i den färdiga soppan. Servera med en klick creme fraiche och vitt lantbröd.
Gyllene fisksoppa
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!