Hallon- och plommonpaj

Fyll ett pajskal med härlig frukt. Plommon tillsammans med hallon eller välj persikor som sällskap till hallonen.(6-8 bitar)Pajskal: 2 dl havregryn, 2 dl vetemjöl, 0,5 dl socker, 100 g margarinFyllning: 8 plommon eller 4 persikor, 200 g hallonGelè: 1 litet glas äppelgelé eller rödvinbärsgelé

Mat & dryck2001-08-02 00:01
Arbeta snabbt samman pajskalets ingredienser i matberedare eller hacka samman för hand. Tryck ut den i form med löstagbar kant ca 23 cm i diameter. Kanten behöver inte gå upp mer än 2-3 cm. Ställ formen kallt ca 30 min. Grädda mitt i ugnen vid 200 grader 15-20 min. Låt pajskalet kallna. Skölj plommonen eller persikorna. Kärna ur. kär frukten i skivor och lägg dekorativt i pajskalet. ”Strö” hallonen över. Lägg geléet i en kastrull och smält det på svag värme. Pensla det ett par gånger över frukten. Ställ kallt och låt det stelna. Servera pajen med mjukvispad grädde.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!