Hamburgerpizza
(4 port)Med hjälp av den färdiga pizzadegen eller pizzamix går den snabbt att laga till.Pizzadeg:1 pkt pizzamix eller kyld färdigkavlad deg. Eller gör en egen deg: 25 g jäst, 2,5 dl vatten, 2 msk olja, 0,5 tsk salt, 6-7 dl vetemjöl.
Jäs övertäckt ca 30 min.
Gör under tiden pålägget.
Hamburgare:
Blanda 500 g nötfärs med 1,5 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Forma till 8 hamburgare.
Tomatsås:
Skala och hacka en gul lök. Fräs den i lite olja. Tillsätt 1 burk krossade tomater. Låt såsen småkoka några minuter. Smaka av med 0,5 tsk salt, 1 krm svartpeppar och 1 tsk oregano.
Kavla ut pizzadegen tunt och lägg den på smord eller bakpappersklädd plåt.
Bred ut tomatsåsen på pizzadegen. Strö över 1 msk oregano eller s k pizzakrydda och 1 dl riven ost. Lägg på hamburgarna. Skala och skär en gul
lök i tunna ringar. Lägg ovanpå hamburgarna. Strö ev över lite sesamfrö.
Grädda pizzan mitt i ugnen vid 225 grader, ca 15 min. Ringla över lite ketchup på hamburgarna vid serveringen.
Bjud med en vitkålssallad, gärna med strimlad paprika och tärnade apelsiner.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!