Havrebräck

(cirka 14 stycken)Du behöver: våg5 dl fingervarmt vatten600 g vetemjöl200 g fiberberikadehavregryn (spara litetill dekorering)30 g jäst10 g salt

Mat & dryck2004-11-03 15:42
Sätt ugnen på 250 grader. Blanda vatten och jäst så att jästen löses upp. Blanda alla torra ingredienser. Häll sedan dessa i vatten- och jästblandningen. Knåda tills en deg blandats. Ta upp degen på bakbordet och knåda i 5­10 minuter med händerna. Lägg tillbaka degen i bunken och låt jäsa i 30 minuter.
Ta upp degen och dela i 14 lika stora delar som runddrivs, rullas, till bollar. Rulla ut dessa så att de blir cirka 10 centimeter långa, spraya eller pensla med vatten ovanpå och doppa sedan i de sparade fiberberikade havregrynen. Lägg upp på plåt och låt jäsa 15 minuter. Sänk värmen på ugnen till 200 grader. Ställ in plåten i mitten och grädda i cirka 20 minuter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!