Havsgryta

2 port300 g fryst torskfilédet gröna från 1 purjolök (ca 2 dl)1/2 fänkål (välj ett litet exemplar)olja/flytande margarin, 1/2 msk idealmjöl1/2 fiskbuljongtärning, 1 msk tomatpuré, 1/2 krm citronpeppar, rivet skal av 1/2 citron2 tsk citronsaft, 1-1,5 dl vätska (gärna lite av musselspadet) + extra lätt creme fraiche, kokbarca 100 g frysta broccolibuketter1 liten burk musslor i vatten ca 100 g200-250 g frysta räkor med skalGarnering: rivet citronskal, dill

Mat & dryck2001-02-21 11:30
Tina räkorna och den frysta fisken lätt. Skär fisken i kuber och skala räkorna. Snitta och skölj purjolöken och skär den i lite sneda skivor. Ansa fänkålen och skär i tunna skivor. Fräs purjo och fänkål i en gryta i olja/flytande margarin utan att det tar färg. Låt mjukna. Strö över mjöl och rör om. Smula ner fiskbuljongtärningen, tillsätt tomatpuré, citronpeppar, citronskal och saft. Blanda om och späd med musselspad och valfri mejeriprodukt. Lägg i fisken att sjuda ca 5 min eller tills den är ogenomskinlig.
Förväll under tiden broccolin för sig enligt paketets anvisningar. Tillsätt broccoli, musslor och räkor till fiskgrytan. Skaka om varsamt så att det blandas och hetta sedan upp. Garnera med rivet citronskal och dill. Servera genast med kokt ev pressad potatis.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!