Helstekt fläskfilé med fetasås
(4 port)Till rätten helsteks fläskfilén först och skivas sedan. 700 g fläskfilépepparmix, saltmargarinFetasås med örter: 2 vitlöksklyftor, 2,5 dl köttbuljong (vatten + tärning eller ta kalvfond), 50 g smulad fetaost, 1 tsk smulad dragon, 1 msk soja, 2 msk idealmjöl, 1,5 dl grädde, 0,5 dl färsk hackad timjan, 0,5 dl färsk hackad körvel.
Bryn lite fett i stekgrytan och lägg ner filén. Låt den få fin brun färg runt om. Salta.
Häll på en bottenskyla vatten och efterstek under lock ca 10 min.
Gör såsen. Skala och hacka vitlöken. Fräs den lätt brun i margarin. Tillsätt buljong, smulad fetaost, smulad dragon och soja.
Koka upp och red av med mjölet utrört i grädden. Låt småkoka några minuter. Blanda ner de hackade färska örterna.
Skär filén i lite tunnare skivor än vanligt. Servera med sås, kokt pressad potatis och gärna lätt kokta broccolibuketter och paprika.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!