Helstekt kyckling med färska örter
(4-5 port)Stoppa färska örter tillsammans med citron i kycklingen innan den ugnssteks.1 stor färsk eller fryst och tinad kyckling ca 1,2-1,3 kgFyllning:1 citron i klyftor1 knippa persilja1 msk färsk hackad dragon (1¦!s>tsk torkad)1 msk färsk hackad timjan (1¦!s>tsk torkad)1 tsk paprikapulver2 tsk saltPensling: ca 25 g smält margarin (blanda gärna med olivolja), 2 tsk soja, 1 tsk flytande honung.
Blanda samman smält fett med soja och honung och pensla kycklingen. Stek i nedre delen av ugnen vid 175 grader ca 1 timme och 25 minuter. Pensla och ös med skyn då och då under stekningens gång.
@3a text:Tänk på att köttsaften ska vara helt ofärgad när kycklingen är klar. Stycka kycklingen i portionsbitar och servera med kokt ris, kokt broccoli och honungsgurka. Gör den så här. Dela 1 färsk gurka (ca 300 g) på mitten och hyvla med hjälp av osthyvel skivor. Låt dem ligga ca 15 min saltade med 1 krm salt. Häll bort det spad som bildats. Blanda samman 1 msk flytande honung, 2 msk äppelcidervinäger och 3 msk vatten och häll dressingen över gurkan. Klipp över lite persilja.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!