Hembakt knäcke

(20 st)50 g jäst5 dl vatten2 tsk salt, 1 tsk socker2 tsk stött kummin6 dl rågmjölca 6 dl vetemjöl

Mat & dryck1998-11-30 13:50
Smula jästen i degbunken. Ljumma vattnet till 37 grader. Häll det över jästen och rör om så att den löser sig. Tillsätt salt, socker, kummin, rågmjöl och vetemjöl till en lagom fast deg. Arbeta den slät och smidig.
Ta upp degen på bakbordet. Rulla ut degen till en längd och dela den i 20 bitar. Forma varje del till en rund bulle. Låt dem jäsa på bakbordetunder duk ca 20 min.
Mjöla bakbordet med grovt rågmjöl. Kavla ut varje bulle i rågmjölet så tunt som möjligt. Nagga eller kavla mot slutet med kruskavel. Lägg kakorna på bakpappersklädda plåtar.
Grädda i ugn vid 225 grader 10-12 min. Låt kallna utan bakduk (lägg dem inte på varandra).
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!