Het bulgur i blad

Enkel och kul plockmat. Gästerna tar själva ett blad och fyller med bulgursallad. Man pressar citron över och rullar ihop bladet ungefär som en kåldolme. 3 dl vatten 3 dl finkrossad bulgur (köftelik) 2 msk paprikapuré 1 msk tomatpuré saften av 2 citroner 1 tsk salt 1 kruka romansallad gurka 3 tomater ca 1 dl hackad bladpersilja 1 kruka hackad mynta olivolja msk pul biber*2-3 citroner

Mat & dryck2007-05-28 11:23
1. Koka upp vattnet och blanda i paprikapuré, tomatpuré, saft av två citroner och salt.
2. Blanda i den finkrossade bulgurn och låt svälla under lock i cirka 30 minuter.
3. Kyl bulgurn och förvara kallt till dagen för servering.
4. Bryt av hela blad av romansalladen och skölj (för krispigare sallad kan den läggas i kallt vattenbad 15-30 minuter).
5. Hacka gurka och tomat i små tärningar och hacka mynta och bladpersilja smått.
6. Blanda bulgur, gurka, tomat, mynta, persilja, olivolja och pul biber.
7. Skär citronerna i klyftor.
8. Servera den heta bulgurn i en skål omgärdad av salladsblad och citronklyftor.

*Stark paprikakrydda, finns i butiker med mat från olika länder, kan ersättas med sambal oelek eller torkat chilipulver.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!