HETA GRILLSPJÄLL

4 personer600 g grillspjäll i skivorsaltTill marinaden:3 msk soja1 kryddmått grön tabasco4 msk rapsolja4 msk pressad apelsinsaft1 msk tomatpuré1 vitlöksklyftaTill servering:Färsk potatisgrönsallad

Mat & dryck2002-06-06 10:43
1. Revbensspjäll blir alltid bäst om de förkokas. Koka upp vatten och salta lätt. Dela spjällen i portionsbitar och lägg ned bitarna i det kokande vattnet. Skumma ytan och låt spjällen koka sakta i cirka fem minuter eller till dess köttet börjar släppa från benen. Ta upp och kyl - det vill säga låt inte spjällen ligga kvar i kokvattnet.
2. Blanda samman marinaden. Pensla köttet med marinaden och låt det sedan ligga svalt minst en timme.
3. Ruska av så mycket marinad som möjligt och grilla spjällen över fin glöd cirka 1-2 minuter på vardera sidan. Den korta grilltiden förutsätter förkokning.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!