Hjortroncheesecake med vit choklad

Mat & dryck2011-06-23 09:09

10 bitar

INGREDIENSER:

Botten:
8 st digestivekex
2 dl riven kokos
100 g smör

Smet:
200 g frysta hjortron
200 g philadelphia naturell
2 dl turkisk yoghurt
2 dl florsocker
5 gelatinblad
100 g vit choklad
2 dl vispgrädde

Rippel:
½ gelatinblad
50 g frysta hjortron
1 msk florsocker
1 msk pressad citronsaft

Garnering
Några hela hjortron
Mörk och vit choklad

GÖR SÅ HÄR:

1. Smält smöret, smula kexen och blanda med kokosen.
2. Fäst ett bakplåtspapper i botten på en springform. Häll i blandningen och platta ut som botten.
3. Tina och mixa hjortronen. Blanda philadelphia, yoghurt, vaniljsocker och sikta i florsockret. Blanda i de mixade hjortronen.
4. Lägg gelatinbladen i kallt vatten fem minuter.
5. Smält den vita chokladen över vattenbad och rör ner i blandningen.
6. Värm 2 dl av blandningen, ta upp och krama ur gelatinbladen och smält de i blandningen. Vispa ner gelatinsmeten i resten av blandningen.
7. Vispa grädden och vänd ner den i blandningen. Rör ihop väl och häll i formen.
8. Lägg det halva gelatinbladet i vatten.
9. Mixa resten av hjortronen och rör ihop med florsocker och pressad citronsaften. Värm en klick av mixen och smält det halva gelatinbladet i det. Blanda ner det med resten av mixen.
10. Häll två ringar över smeten i formen och rör med skaftet på en sked till ett fint mönster. Låt kakan stå i kylen minst fyra timmar.
11. Dra med en kniv lägst den plana sidan av en vit och en mörk chokladkaka. Garnera med chokladen och några hjortron.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!