10 bitar
INGREDIENSER:
Botten:
8 st digestivekex
2 dl riven kokos
100 g smör
Smet:
200 g frysta hjortron
200 g philadelphia naturell
2 dl turkisk yoghurt
2 dl florsocker
5 gelatinblad
100 g vit choklad
2 dl vispgrädde
Rippel:
½ gelatinblad
50 g frysta hjortron
1 msk florsocker
1 msk pressad citronsaft
Garnering
Några hela hjortron
Mörk och vit choklad
GÖR SÅ HÄR:
1. Smält smöret, smula kexen och blanda med kokosen.
2. Fäst ett bakplåtspapper i botten på en springform. Häll i blandningen och platta ut som botten.
3. Tina och mixa hjortronen. Blanda philadelphia, yoghurt, vaniljsocker och sikta i florsockret. Blanda i de mixade hjortronen.
4. Lägg gelatinbladen i kallt vatten fem minuter.
5. Smält den vita chokladen över vattenbad och rör ner i blandningen.
6. Värm 2 dl av blandningen, ta upp och krama ur gelatinbladen och smält de i blandningen. Vispa ner gelatinsmeten i resten av blandningen.
7. Vispa grädden och vänd ner den i blandningen. Rör ihop väl och häll i formen.
8. Lägg det halva gelatinbladet i vatten.
9. Mixa resten av hjortronen och rör ihop med florsocker och pressad citronsaften. Värm en klick av mixen och smält det halva gelatinbladet i det. Blanda ner det med resten av mixen.
10. Häll två ringar över smeten i formen och rör med skaftet på en sked till ett fint mönster. Låt kakan stå i kylen minst fyra timmar.
11. Dra med en kniv lägst den plana sidan av en vit och en mörk chokladkaka. Garnera med chokladen och några hjortron.