Hommus be tahini (arabisk puré )

Traditionellt kryddar man purén med vitlök och garnerar med paprikapulver eller malen koriander. Försök att få tag på tahini som är en sesampasta. Den hittar man i invandrarbutiker.1 burk konserverade kikärter eller ta 3 dl hemkokta kikärter1-2 pressade vitlöksklyftor0,5-1 dl tahini (som ger mycket smak)saften av 1-2 citroner2-3 krm salt(blir ca 3,5 dl)

Mat & dryck2001-09-12 13:36
Häll av spadet från de konserverade kikärterna och lägg i sil. Spola ordentligt med kallt vatten. Kör kikärter, den mindre mängden vitlök, tahini, pressad citron och en gnutta salt till en puré i matberedare eller mixer. Smaka av med mer vitlök och ev citronsaft och salt om det behövs.
@3a text:Smaken kan varieras genom att t ex krydda med chilipeppar, malen spiskummin och färsk koriander. Eller låt några torkade tomater få mixas med.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!