Hon vann pris för sin matbok
Matkreatören och UNT-medarbetaren Maria Masoomi har i dagarna vunnit pris med sin matbok Marias persiska bufféer vid den prestigefyllda internationella Gourmand World Cookbook Award i London.
Foto:
- Min bok är inte bara en vanlig receptbok. Det finns även tankeväckande texter i boken som har gjort boken uppskattad och underhållande, säger Maria Masoomi som blev mycket glad och stolt när hon fick beskedet.
- Den här boken har varit min baby under lång tid och jag har lagt ned mycket tid och pengar på den. Nu känner jag att jag kan släppa den och fokusera mig på mina andra projekt.
En tanke med boken är att den ska vända sig till svenska hushåll som kan få tips på hur man genom att kombinera svensk matkultur med persisk kan få fram nyttig men njutningsfylld mat. En annan är att personal vid storkök, skolor och äldreomsorg ska lära sig att laga mat som vänder sig till invandrare och utländska affärsgäster. Boken har tidigare listats som en av årets fem bästa
matböcker (bland 400) under 2007 av Ica-kuriren.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!