Honungs- och saffransparfait
(cirka 6 port)Honungskrämig smak och med stänk av saffran.Servera med små nötkakor.3 dl vispgrädde3 ägg (cirka 63 g) rumstempererade0,75 dl flytande honung1 msk florsocker1 krm saffran
Rödvinspäron: Koka en lag av knappt 3 dl rödvin, 0,5 dl socker, 1 liten bit färsk hackad ingefära och strimlat skal av en fjärdedels apelsin. Låt koka under lock cirka 10 minuter. Skala 2 päron. Halvera och kärna ur dem. Lägg ner dem i lagen. Stäng av värmen på plattan och låt päronen ligga tills de är knappt mjuka 15-20 minuter. Låt dem sedan kallna i lagen. Gärna över natt i kylen. Servera med vaniljglass överströdd med malen kanel. (2 port)
Dessert med italienskt tycke: Krossa i matberedare eller lägg i tjock plastpåse och kavla sönder cirka 150 g mandelbiskvier. Fördela hälften av smulorna i fyra portionsglas. Fukta med 4-5 msk starkt kallt kaffe och eventuellt cirka 2 msk kaffelikör. Blanda samman 250 g kesella, 2 dl matlagningsyoghurt och 3 msk florsocker. Fördela krämen i glasen och strö över resten av kaksmulorna. Sikta över kakao. (4 port)
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!