Höstgryta

(4 port)500 g högrev, benfri10-15 smålökar200 g färska champinjoner1 msk vetemjöl3-4 dl rött vin2 tsk soja2 msk tomatpuré1 tsk worcestershiresås1,5 köttbuljongtärning2 krm svartpeppar2 fasta päron1 dl mellangrädde

Mat & dryck1998-11-25 15:54
Skär köttet i jämna bitar. Förväll löken hastigt så går den lättare att skala. Bryn köttet i omgångar i margarin i en stekpanna och lägg sedan över i en gryta. Strö över mjöl och vänd om köttbitarna.
Tillsätt vin, soja, tomatpuré, worcestershiresås, smulad buljongtärning och peppar.
Låt grytan småkoka under lock ca 30 min. Lägg ner löken och svampen som ev delas i mindre bitar. Sjud ytterligare 10 min.
Tvätta päronen, dela och kärna ur dem. Skär dem i klyftor och tillsätt till grytan. Häll på grädden och låt hettas upp några minuter.
Bjud med kokt ris.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!