Hummer för två

1 kokt fryst hummer, varsamt tinad100 g färska champinjoner1 msk smör eller margarinsalt, svartpeppar1,5 dl tjock grädde1,5 dl riven ost1 äggula0,5-1 msk konjaken knivsudd cayennepepparklippt persiljaTill gratinering:0,5 dl riven ost, lite flagad mandel

Mat & dryck1998-11-25 15:51
Klyv hummern och ta bort magsäck och tarm. Plocka ut allt kött och skär det i bitar. Spara skalen.
Ansa och skär svampen i tunna skivor. Fräs den i fett och krydda med salt och peppar.
Koka upp grädden till simmig konsistens.
Blanda ner osten i grädden och låt den smälta på svag värme under omrörning.
Ta kastrullen från värmen och rör ner äggulan. Koka inte mer. Blanda ner hummer och svamp.
Smaka av med cayennepeppar, konjak och persilja. Lägg skalen i ett ugnssäkert fat och fördela fyllningen i skalen. Strö över ost och flagad mandel.
Gratinera i ugn vid 275 grader ca 5 min.
Bjud med strimlade sallatsblad lätt fuktade med citronsaft, gurka i halvmånar och körsbärstomater.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!