Hummer Thermidor

4 personer4 kokta humrar, ca 500 g st.Till såsen:1 gul lök1 liten morot2 tomater1 msk olivolja1 msk tomatbaserad chilisås1 msk ljus fransk senap3 msk konjak1 dl vitt vin1 msk vitvinsvinäger3 dl grädde2 msk finhackad färsk dragon100 g färska champinjoner1 msk maizena + 2 msk vattensalt och vitpeppar2 msk färskriven parmesanost4 skivor vitt bröd1 1/2 msk olivolja

Mat & dryck2007-09-20 00:03
1. Klyv humrarna på längden. Plocka bort magsäcken som sitter längst fram i varje skalhalva. Plocka ut och spara allt kött inklusive det grågröna hummersmöret. Knäck klorna och ta hand om köttet.
2. Skala och finhacka löken. Skala och skär moroten i mycket små tärningar. Flå tomaterna, ta bort kärnhusen och hacka tomatköttet fint. Fräs grönsakerna med olivolja i kastrull. Klicka i tomatbaserad chilisås och fransk senap. Späd med konjak, vitt vin och vinäger och låt blandningen sjuda samman någon minut på inte alltför stark värme. Tillsätt grädde och finhackad färsk dragon. Red av med lite maizena löst i vatten till inte alltför tjock stuvning som sedan får sjuda mycket sakta i 10 minuter.
3. Skiva champinjonerna fint och stek dem lätt i olivolja. Blanda svamp och hummerkött i stuvningen. Fördela stuvningen i hummerskalen. Strö över färskriven parmesanost och gratinera hummerhalvorna 7-10 minuter i 250 graders ugn.
Vänd skivat vitt bröd i olivolja och rosta skivorna i ugn (tillsammans med hummern) eller i panna. Servera hummern med salladsgrönsaker och ugnsstekt bröd.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!