Hummersoppa
(10 personer)Det är enklast att göra en större sats soppa. Det som blir över går utomordentligt bra att frysa.Hummerskal från minst två humrar (alt 1 paket frysta kräftor eller 1 kg räkor)1 l mörk oxbuljong, tärning2 l fiskbuljong, tärning3 msk olja2 gula lökar2 purjolökar1/4 rotselleri2 morötter1 vitlöksklyfta1 msk krossad vitpeppar1 msk paprikapulver1 paket saffran1 krm timjan1 krm mejram1 krm körvel2 msk tomatpuré5 msk vetemjöl1 burk krossade tomater5 dl tjock grädde6 cl cognac68 cl madeiravin (oundvikligt köp den sötaste och billigaste)250 g smör
Så här långt kan du göra i förväg. Strax före serveringen rör man ned grädden och låter den småkoka 5 minuter. Smaksätt med cognac, madeira och salt. Ta kastrullen av spisen och klicka i allt smör. Lägg i kött från humrarna (alt kräftorna eller räkorna). Servera när allt smöret är smält.
VINTIPS:
En chardonnay passar bra till soppan. Glenn Ellen Chardonnay är ett bra amerikanskt vin för bara 67 kronor (7046).
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!