Hurtlimpa

Hurtlimpan är ett mörkt saftigt bröd.7 deciliter rågsikt1 tesked salt1 tesked bakpulver2 teskedar bikarbonat2 teskedar malda brödkryddor4 deciliter filmjölk1 deciliter mörk brödsirap

Mat & dryck2004-03-11 10:20
Ta fram margarinet ur kylskåpet. Ställ margarinet så att det blir mjukt. Smörj brödformen med det mjuka margarinet Sätt ugnen på 175 graders värme. Blanda rågsikten, saltet, bakpulvret, bikarbonaten och de malda brödkryddorna i en bunke. Slå filmjölken och sirapen i bunken, Arbeta allt i bunken till en jämn smet. Fyll den smorda formen med smeten.
Jämna till ytan. Sätt brödformen med smeten på ett galler i den undre delen av ugnen. Grädda brödet i en timme. Ta ut brödet ur ugnen. Vira en handduk om brödet och låt det svalna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!