(ca 5-6 portioner)
1 morot, fint tärnad
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
½ msk rapsolja
2 tsk garam masala
1 tsk spiskummin
1 tsk curry
2 krm sambal oelek
2 msk tomatpuré
1 kanelstång
1 tetra krossade tomater à 500g
1 tsk salt
1 krm peppar
1 burk kokosmjölk, gärna lätt
2 burkar kikärtor
4 kokta potatisar
ev salt
Tillbehör:
Ris, russin, jordnötter, kokos, mango chutney, naturell yoghurt, banan, chapatibröd.
1. Fräs morot, lök och vitlök i oljan tillsammans med kryddor och tomatpuré.
2. Tillsätt kanelstång, tomater, salt och peppar. Låt koka ca 20 min under lock.
3. Tillsätt kokosmjölk, kikärtor och tärnad potatis. Koka ytterligare 10 min under lock. Se efter om det behövs mer salt.