Indisk kikärtsgryta med kokos, garam och curry

Goda kryddiga grytor med olika tillbehör i skålar och bröd går alltid hem!

UNT:s bloggare Malin Bergvall lagar en vegetarisk veckomeny.

UNT:s bloggare Malin Bergvall lagar en vegetarisk veckomeny.

Foto: Tor Johnsson

Mat & dryck2011-01-12 14:22


(ca 5-6 portioner)

1 morot, fint tärnad

1 gul lök, hackad

2 vitlöksklyftor, hackade

½ msk rapsolja

2 tsk garam masala

1 tsk spiskummin

1 tsk curry

2 krm sambal oelek

2 msk tomatpuré

1 kanelstång

1 tetra krossade tomater à 500g

1 tsk salt

1 krm peppar

1 burk kokosmjölk, gärna lätt

2 burkar kikärtor

4 kokta potatisar

ev salt

Tillbehör:

Ris, russin, jordnötter, kokos, mango chutney, naturell yoghurt, banan, chapatibröd.

1. Fräs morot, lök och vitlök i oljan tillsammans med kryddor och tomatpuré.

2. Tillsätt kanelstång, tomater, salt och peppar. Låt koka ca 20 min under lock.

3. Tillsätt kokosmjölk, kikärtor och tärnad potatis. Koka ytterligare 10 min under lock. Se efter om det behövs mer salt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!